Yenikent İlksan İlkokulu

Belgegeçer :
WEB https://yenikentilksanilkokulu.meb.k12.tr
Adres : 29 EKİM MAHALLESİ 818.CADDE NO13/A YENİKENT/SİNCAN/ANKARA
VİZYON : Bölgesinde bir kültür merkezi haline gelmek, teknolojinin tüm imkanlarını öğrencilerinin kullanımına sunabilmek, çalışanlarına ve okul çevresine “Bizim Okulumuz” duygusunu kazandırmak, mezun olduğu okuldan gurur duymasını sağlamak.
MİSYON : Öğrencilerin kişiliğine değer veren, onu geliştirmeyi amaçlayan, yeteneklerini fark edip onları çok yönlü değerlendirebilen, öğrenmeyi öğreten, öğrencilerinin sosyal durumlarını göz önünde tutan eğitimcilerle, öğretmen ve öğrencilerine demokratik bir ortam hazırlayan velilerin eğitimin de desteklendiği, sosyal aktivitelere genişçe yer verilen bir ortamda; düşündüklerini rahatça ifade edebilen, öğrendiklerini yorumlayabilen, eleştirebilen, okulda olmaktan gurur duyan bir anlayışla buradayız.
BAŞARILAR :

Servis :
Ulaşım : Belediye otobüsü SIHHIYE´DEN KALKAN 557, SİNCAN´DAN KALKAN 503 NOLU OTOBÜSLER OKULUMUZUN ÖNÜNDEN GEÇMEKTEDİR.
Yerleşim Yeri : Yenikent TOKİ İlksan Konutları içerisinde yer almaktadır. Çevrede 3000-3500 TL civarında kiralık evler, 1 Anadolu Lisesi yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Ankara il merkezine 27 km., Sincan ilçe merkezine 7 km. uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışması Ankara Birinciliği 2017 Halk Oyunları Ankara İl İkinciliği 2016
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Diğer Hususlar : Okulumuzda sıklıkla okul içi faaliyetler ve yarışmalar düzenlenmektedir.